Una revista amb vocació de  servei

Esforç, col·laboració i poble

L’agost de 1989 Santi Lumbreras va treure al carrer el primer número del Palau Informatiu, l’INFORMATIU. La seva dona, Carmen, farta de no assabentar-se de res del que es feia o passava al poble, el va engrescar: “Va!, tu que fas i dissenyes revistes pels altres, fes-ne una pel poble, i així sabrem el que passa”. Aquella empenta va ser tan forta que tres dècades després encara té força. 

    Les coses han canviat molt des de llavors. El poble, la gent, la tecnologia i no diguem el món de la comunicació, però així i tot, l’INFORMATIU, aquella empenta de la Carmen, encara té força i sembla que per molts anys. El secret d’aquesta força, la fórmula màgica que la manté viva, la va escriure el propi Lumbreras en la primera portada que va publicar, i que teniu reproduïda en la d’aquest suplement especial: “Ens comprometem a unir el nostre esforç amb la vostra col·laboració i fer d’aquesta publicació una revista digna del nostre poble”. Esforç, col·laboració i poble, tres paraules que, aplicades a qualsevol iniciativa municipal que vulgueu imaginar, són garantia d’èxit. 

    La necessitat de connectar una població creixent amb les activitats i la vida social i comercial del poble va propiciar el naixement d’aquest mitjà de comunicació. I la seva salut i longevitat prova que ha complert fins ara amb escreix aquesta tasca. L’aniversari de l’INFORMATIU és també prova de la salut de la vida cultural, associativa i comercial de Palau-solità i Plegamans. Disposar de mitjans de comunicació locals, que divulguin, dinamitzin i impulsin aquestes activitats és fonamental per la prosperitat i el creixement de qualsevol poble. 

    Al vessant informatiu s’hi ha d’afegir el documental. Els mitjans locals, siguin impresos, audiovisuals o digitals, són patrimoni documental de la història del poble. Aquest suplement, un senzill recull de portades, n’és una prova. És difícil passar per aquestes vuit pàgines sense aturar-se a recordar i comentar alguns dels moments històrics o de les fites socials que van ser portada de l’INFORMATIU en el seu dia. Un poble que vetlla per la seva ràdio, per les seves revistes, que demana i consumeix informació veraç i contrastada d’allò què passa al seu entorn és un poble que sap el que vol. 

    Com el Santi fa 30 anys, la voluntat de l’INFORMATIU del 2019 segueix sent la de fer una crònica del que passa al nostre poble, i alhora una finestra oberta a tots els palauencs i palauenques perquè puguin explicar les seves inquietuds i opinions, un lloc de confluència de tota la gent del poble. 

    I igual que el Santi fa 30 anys, jo, que li he agafat el relleu, em vull acomiadar donant les gràcies a tots aquells que feu viable aquesta idea: anunciants, entitats, ajuntament, col·laboradors i, per davant de tots, a vosaltres lectors, que la feu útil i necessària pel simple fet de llegir-la. Gràcies pel votre recolzament i fidelitat.    

Ens veiem pel poble, seguim fent poble. 

Pep Puig 

Editor del Palau Informatiu 

Agost del 2019

Pep Puig, editor de L'Informatiu